Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla

Otsikossa oleva Saarnaajan kirjan kolmannen luvun ensimmäinen jae kertoo, että Jumala on asettanut eri ajanjaksoja elämiimme. Olemme viettäneet ajanjaksoa, jota kutsun Maria-ajanjaksoksi. Jumala on käyttänyt koronasulkua johdattaakseen meidät läsnäoloonsa, jalkojensa juureen kuten Maria, joka istui Jeesuksen jalkojen juuressa ja kuunteli hänen puhetta (ks. Luuk. 10:42). Selitän hieman tarkemmin. Kirkkojemme ovet ovat olleet aika ajoin suljettuina ja toivon mukaan moni on käyttänyt tämän ajan Jumalan läsnäolossa viivähtäen. Tuota kehotusta istua Herramme jalkojen juuressa ilmentää laulu Martta Martta, jonka vastaanotin heinäkuussa 2020. Nyt ajanjakso muuttuu. Tuosta muutoksesta kertoo laulu Luvattu maa. 

25.1.2021 Herra antoi minulle laulun Luvattu maa. Laulun mukana tuli murhe sydämelleni siitä, että vihollinen on vallannut hengessä alueita ja tuonut tuhoa, pahuutta ja hävitystä yhteisöihimme. Laulu on tarkoitettu rohkaisuksi ja kehotukseksi Jumalan lapsille astua hengellisen sodankäynnin ajanjaksoon. Se on myös kutsu koskien kaupunkiani Äänekoskea. Kutsu uskoville nousta esirukoukseen sekä valtaamaan takaisin se, mitä vihollinen on varastanut, tappanut ja tuhonnut (ks. Joh. 10:10). Sanoma on ajankohtainen jokaiselle uskovalle; niin kuin Pyhä Henki ohjeistaa. 

Kuninkaiden sotaanlähdön ajanjakso

Vuoden vaihteessa, kuningasten sotaanlähtöaikana, vei Jooab sotajoukon sotaretkelle; … (1 Aik. 20:1 ). Heprealaisen kalenterin mukaan kuningasten uusi vuosi alkaa nisan-kuusta. Se myös aloittaa heprealaisen kalenterin uskonnollisen vuoden (huom. eri kuin kalenterivuosi). Olemme siirtyneet uuteen hengellisen sodankäynnin ajanjaksoon. On aika antaa Herran opettaa kätemme taistelemaan ja sormemme sotimaan (ks. Ps. 144:1). On aika polvistua Herran läsnäoloon ja odottaa Hänen strategiasuunnitelmaa, joka on aina voittoisa. On aika puhdistaa hengelliset vaatteet, teroittaa Sanan miekka, öljytä uskon kilpi ja tiukata totuuden vyö; laittaa kuntoon koko hengellinen sotavarustus. On aika astua ylemmäksi, lähemmäksi Herraa kuin ikinä. Tuolloin Hän paljastaa taistelustragegiat, jotka ovat aina voittoisia. Hän itse johtaa joukkoja, sillä sota on Jumalamme (2 Moos. 15:3; 2 Aik. 20:15). Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jäisimme passiivisena odottamaan, että Herra toimii puolestamme. Meidän uskovina tulee tehdä oma osamme ja Herra tekee osansa. 

Olemme siirtyneet kuninkaiden sotaanlähdön ajanjaksoon, mistä kirjoitetaan muun muassa  I Aikakirjassa (ks. 1 Aik. 20:1 ) ja II Samuelin kirjassa (ks. 2 Sam. 11:1). Meistä jokainen on kuningas ja pappi Kristuksessa (ks. 1 Piet. 2:9). Sillä hetkellä kun tulimme Jumalan lapsiksi liityimme Hänen armeijaansa. Olemme sotilaita tahdoimme sitä tai emme. Jos jätämme huomioimatta kutsun sotaan lähdöstä, tai minimoimme sen jollain verukkeella, asetamme itsemme asemaan, jossa meidän ei tulisi olla. II Samuelin kirjasta luvusta 11 alusta voimme lukea, miten Daavid asetti itsensä asemaan, jossa hänen ei olisi kuulunut olla. Daavidin olisi pitänyt olla taistelussa sotajoukkojensa mukana. Sen sijaan hän jäi Jerusalemiin ja sortui syntiin Batseban kanssa. 

Hengellisen sodankäynnin peruslinja

”Olkaa siis Jumalalle alamaiset, mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee” (Jaakob 4:7). Tämä lause antaa meille hengellisen sodankäynnin peruslinjan. Ensiksi alamaisuus Jumalalle. Toiseksi vihollisen vastustaminen ja sitten vihollinen pakenee. Edellisessä jakeessa kuusi sanotaan, että armo annetaan nöyrille. Armo on enemmän kuin pelastus, se on voima elää voittoisaa Jumalaa miellyttävää elämää (ks. 2 Piet. 1:3, 2 Kor. 12:9).

Meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia (ks. 2 Kor. 10:4). On aika seurata Kuningasta taisteluun. Voitto on jo saavutettu ristillä. On aika. Taistelu tulee olemaan pitkä, mutta Herra itse tulee virvoittamaan väsyneitä. Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun! (2 Kor. 2:14)

Siunauksin!

Raamatun viittaukset: Kirkkoraamattu 33/38

Kuvituskuva: Pixabay