Jerikon muurilla

Kuvituskuva ei liity mitenkään blogiin.

Marssilla Jerikon muurin ympäri

Aloitetaan matka Jerikon muurin ympäri ja siirrytään Joosuan kirjan tarinaan (ks. Joosuan kirja luku 6). Jerikon valtaamisen taistelustrategia oli ihmisjärjellä ajatellen erikoinen. Kaupungin ympäri marssittiin ensin kerran kuuden päivän ajan. Samalla papit puhalsivat torviin ja kantoivat Jumalan arkkia. Sotilaat ja muu kansa pysyivät Jumalan antaman ohjeistuksen mukaisesti vaiti. Seitsemäntenä päivänä kaupungin ympäri marssittiin seitsemän kertaa torviin puhaltaen. Joosuan käskystä koko sotaväki nosti huudon ja muuri sortui. Kukin ryntäsi kaupunkiin kohdaltaan ja se vallattiin kuten Jumala oli luvannut. Joosua antaa meille esimerkin nöyryydestä ja kuuliaisuudesta sekä Jumalan Herrauden alaisuuteen alistumisesta silloinkin, kun Jumalan ohjeet ihmisjärjellä ajatellen voivat tuntua oudoilta. 

Joosuan kirjan kertomuksesta opimme, että menestys seuraa, kun tottelemme Jumalan meille antamia ohjeita, oli sitten kyse Sanan viisaudesta tai Pyhältä Hengeltä vastaanotetusta henkilökohtaisesta sanasta. Jumala on luvannut meille rauhan (ks. Joh. 14:27) ja tien perille. Hän itse käy edellämme (ks. 5 Moos. 31:8). Hänen armonsa riittää. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisimme lomamatkalla ja lopulta saapuisimme matkan päätteeksi perille. Kuten Joosuan ja israelilaisten, meidänkin kristittyinä on taisteltava tiemme meidän luvattuun maahamme. Meidänkin tulee kilvoitella hyvä uskon kilvoitus, kuten Paavali kehotti Timoteusta tekemään (ks. 1 Tim. 6:12). 

Hengessäni siirryin marssimaan osaksi päättäväistä sotilasrivistöä

Jatketaan Jerikon muurin äärellä. Keväällä huhtikuussa 2020 ollessani ylistyksessä näin hengessäni kuinka joukko sotilaita marssi määrätietoisesti sotilaallista järjestystä noudattaen. Näky toistui noin viikon ajan tietyn laulun¹ kohdalla. Edessäni avautui täydellisen yhteneväinen voittoisa sotilaiden osasto. Liityin Hengessäni ja profetaalisena tekona marssijoiden joukkoon. Joukko oli suuri. Sotilaiden päättäväisyys oli niin ikään asia, johon kiinnitin huomioni. Tämä joukko suorittaisi tehtävän Herralta saatujen ohjeiden mukaisesti.

sotilaat näyssä
Kuvituskuva: Pixabay.

Tiedustelin Herralta näyn merkitystä. Vastaukseksi sain, että marssimme Jerikon muureja nurin. Muutama päivä myöhemmin kuulin Jennifer LeClairen samantapaisesta näystä : “I Hear the Sound of an Army Marching Against Unusual Spiritual Warfare”. Muutama viikko tästä, olin Skandinaavian herätystä koskevassa etäkokouksessa, jossa kuulin sisarelta Ruotsista, kuinka Jumala oli puhutellut häntä Jerikon muurien sortumisella. Näiden kolmen näyn jälkeen sain syvemmän ymmärryksen siihen, mistä tässä Jerikon muurien sortumisen marssissa on kyse. 

Epäjumalanpalvelusta ja ulkokultaista palvontaa

Jeriko. [eng. Jericho]. Juurisana sanasta Jeriko on hepreaksi “yareach” mikä tarkoittaa “kuu”. Kanaanilaiset palvoivat monia jumalia kuten hedelmällisyyden jumala Astartea, jota kutsuttiin myös kuun jumalaksi (ks. Tuom. 2:11-13; 3:7; 10:6; 1 Sam. 7:3; 5 Moos. 17:3; 16:21). Jeriko oli syntinen kaupunki, jonka Jumala käski hävittää. Muistamme Raamatusta Jerikon kanaanilaisten kaupunkina, joka valloitettiin ensimmäisenä Israelilaisten mentyä Jordanin yli. Jumalan ohjeiden mukaisesti Israelilaisten tuli ottaa maa haltuun ja hävittää siellä kansat, joiden pahuus oli Jumalan silmissä tullut täyteen (ks. 1 Moos. 15:16; Joosuan kirja luku 6). 

Jumala etsii kokosydämisyyttä (ks. Joh. 4:23-24). Hän haluaa vetää meidät lähelleen.  Hän haluaa meidät suhteeseen, jonka syvyyttä kuvataan Raamatussa miehen ja naisen välisellä avioliittosuhteella (ks. Jes. 54:5; Hoos. 2:16: Ilm. 22:17). Näky Jerikon muurien hajottamisesta edustaa Jumalan silmissä epäkelpoa, ulkokultaista palvontaa ja ylistystä, jumalanpalvelusta jossa muodot ovat läsnä, mutta sydän on kaukana (ks. Jes. 29:13). Se tarkoittaa myös epäjumalanpalvelusta sekä uskonnollisuutta, jonka Jumala tulee paljastamaan ja poistamaan nyt lopun aikana seurakunnastaan.

Esirukouksen ja ylistyksen sotilaat nousevat

Nyt on aika puhdistaa hengelliset vaatteet, teroittaa Sanan miekka, öljytä uskon kilpi ja tiukata totuuden vyö; laittaa kuntoon koko hengellinen sotavarustus. Olemme siirtymässä uuteen sodankäynnin ajanjaksoon, josta laulu Luvattu maa kertoo. On aika astua ylemmäksi, lähemmäksi Herraa kuin ikinä. Tuolloin Hän paljastaa taistelustragegiat, jotka ovat aina voittoisia. Hän itse johtaa joukkoja, sillä sota on Jumalamme (2 Moos. 15:3; 2 Aik. 20:15).

On aika työntää pimeys pois valon tieltä. Jokainen rakentakoon kotikaupunkinsa hengellistä varustusta omalta kohdaltaan (ks. Nehemian kirja). Jokaista tarvitaan. Nouskoon ylistyksen ja esirukouksen tulet runsaina taivaan valtaistuinsaliin! Muistetaan vielä, että: meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa (ks. Ef. 6:12).

Lopuksi vielä. Isä haluaa tuoda meidät yhteen ja ykseyteen, uskossa ja rakkaudessa maailmanlaajuisena Kristuksen ruumiina. Sillä yhteys ja ykseys on Jumalamme sydämen asia (ks. Joh. 17:21-26). Oheisesta linkistä pääset lukemaan, minkälaiseen maailmanlaajuiseen yhteistyöhön Herra minut johdatti:  Maailmanlaajuisesti saman tehtävän alaisuudessa.

Siunauksin!

Viite:  ¹Spirit Break Out – William McDowell

Raamatun jakeet, Kirkkoraamattu 33/38.